Ideální SuperČokoládové Brownies

Sladké
Rychlé
Supermarket
Párty!
Brownies a obecně čokoládu nijak zvlášť nevyhledávám, ale tyhle mě velmi příjemně překvapily. Protože jsou velmi hutné a syté (a takové brownies předpokládám být mají), podávejte je s kokosovou nebo ovesnou šlehačkou či rostlinným jogurtem a čerstvou mátou (ta je vynikající k většině hutnějších dezertů).
U brownies, založených na kakau a čokoládě, logicky platí, že čím lepší suroviny použijete, tím chutnější bude výsledek. V čokoládách zatím nemám jednoznačného favorita, ale co se týče kakaa, doporučuji to z DM, které je odtučněné méně, než ty běžně k dostání a má tak plnější a čokoládovější chuť.
Původní recept se spekulos karamelovým zdobením z Ladycakes blogu.
 
 
 
 
 
Ingredience:
1 a 1/4 hrnku polohrubé mouky
1/2 hrnku kakaa (na vaření)
3/4 lžičky soli
1/4 lžičky sody bikarbony
2 lžíce najemno namletých lněných semínek
1/4 hrnku vody
80 g rostlinného másla (např. AlsanBio)
90 gr čokolády
1/4 hrnku čokoládových peciček či na kousky nasekané hořké čokolády
1 hrnek hnědého cukru
1 lžička vanilkového extraktu (nebo část cukru nahraďte vanilkovým cukrem)
1/2 hrnku mandlového či jiného rostlinného mléka
 
 
Postup:
Troubu předehřejte na 180°C a dortovou formu (či jinou obobné velikosti) vyložte pečícím papírem. Ve větší míse smíchejte mouku, kakao, sůl a sodu. V hrníčku prošlehejte rozemleté lněné semínko a vodu a odložte na chvíli do mrazáku. Ve vodní lázni rozehřejte 90 g čokolády společně s rostlinným máslem, cukrem a vanilkovým extraktem. Poté, co je směs hladká přimíchejte rostlinné mléko. Čokoládovou směs a našlehané lněné semínko nalijte do suchých ingrediencí a dobře zamíchejte vařečkou, poté vmíchejte čokoládové kousky. Těsto vlijte do formy, zarovnejte a s formou párkrát lehce klepněte o stůl, aby bylo těsto rovnoměrně rozmístěné. Pečte asi 24-26 minut, nechte vychladnout ve formě. Pokud máte rádi brownies (jako já) tužší a hutnější (trochu fudgy), skladujte je v lednici (nebo je můžete dát dokonce na chvíli do mrazáku - čokoláda ještě více ztuhne).
 
V
KOMENTÁŘE
1

Teratte

|  29. června 2014 v 15:48

Jsem naprosto unešena Vašimi recepty! Odhodlala jsem se konečně začít i zkoušet péct a nejen obdivovat Vaše úžasné fotky :-) První volba padla na super čokoládové brownies...ale chtěla jsem se nejprve zeptat, jestli mi můžete prozradit jaká čokoláda je ta na fotografii, nápadně mě totiž připomíná tu kterou jsem jako malé dítě ochutnala (tenkrát dárek z daleké ciziny) netušíc samozřejmě co je to za značku, ale od té doby hledám něco co by se aspoň přibližovalo oné nebeské chuti :-) Velice děkuji za Vaše chutné stránky i případnou odpověď.

2

Magdalena

|  16. října 2014 v 8:13

Teď jsem je dosnídala a musím říct, že jsou vynikající! Ještě lepší, než ty "normální" brownies, co jsem pekla předtím, když jsem nebyla vegan... Prostě super :-)

3

Nathalie G. Peyrichout

|  21. ledna 2015 v 15:00

Super recept! Celkově jsem nadšená těmahle stránkama a pro mě, alergika na mléko a vajíčka, jsou tyhle veganské recepty naprostá fantazie! Mám otázku: dá se za ten rostlinný tuk brát třeba i kokosový? (Místo toho Alsanu) Děkuji :)

5

Poksu

|  17. března 2015 v 21:59

děkuji všem,kteřed mě neodsuzujed za to,že to me1m re1da poře1dně. neohmu si pomoci-s jeddlem roste chuť:-)a omlouve1m se těm,ktere9 jsem pohoršila-možne1 by mi za to měli de1t na zadek:-) diblik.

6

Soňa

|  17. října 2015 v 9:11

Tak jsem do nich fakt jít nechtěla, ale děti mě přehlasovaly.A udělaly dobře - jsou velice, velice,VELICE dobré! :-)

7

Marián

|  4. ledna 2016 v 21:13

Tak jsem ho dneska udělal. Nevím v čem jsem udělal chybu, ale po upečení a vychladnutí se hrozně drolí, skoro vůbec nedrží pohromadě

8

Jana

|  11. března 2016 v 15:02

Dobrý den,chystám se na brownies a chtěla jsem se zeptat,jak velkou formu na pečení používáte? děkuji moc. J.

V

Veganotic

|  12. března 2016 v 8:00

Dobrý den, je to menší forma o velikosti cca 20 x 28

9

Daniela

|  11. září 2018 v 6:10

Dobry den,stane sa nieco ak vynecham lanove semienka?

PŘIDEJ KOMENTÁŘ