Květákové Curry s Červenou Čočkou

GlutenFree
Hlavní Jídla
Rychlé
Supermarket
Omáčky
Nic superohromujícího to není, ale ke každodenní večeři určitě přijde vhod :) Jednoduché a chutné curry z Veganomiconu.
.
 
 

 

Ingredience:
1 velká najemno nakrájená cibule
2 velké najemno nakrájené šalotky
1 chilli paprička (velikost dle chuti)
1,5 cm velký kousek čerstvého zázvoru
1 větší petržel (příp. mrkev nebo brambor), nakrájená na menší kousky
2 a 1/2 lžičky kari
1/2 lžičky skořice
1 lžička římského kmínu
1 lžička mletého koriandru
1 a 1/2 hrnku červené čočky
1 litr zeleninového vývaru (či voda + 2 lžíce sypkého AlNatura bujónu)
1 střední květák
1 svazek čerstvého koriandru
2 limetky
.
 
 

Postup:
Ve větším hrnci zahřejte trochu oleje, přidejte cibuli a šalotky a opékejte asi 5-7 minut. Přidejte najemno nastrouhaný zázvor a asi minutu smažte. Přisypte všechno koření a nasekanou chilli papričku, půl minuty míchejte, aby se nepřipalovalo, poté přidejte petržel a asi další minutu nechte osmahnout. Přilijte zeleninový vývar a vmíchejte do curry červenou čočku. Zakryjte poklicí, přidejte teplotu a přiveďte k varu. Teplotu opět snižte, zamíchejte a nechte asi 10 minut mírně vařit pod pokličkou. Poté přidejte květák, nakrájený/natrhaný na malé kousky. Částečně zakryjte poklicí a vařte asi 20 - 25 minut (květák by neměl být úplně rozvařený). Vmíchejte nasekaný čerstvý koriandr a asi 3 lžíce limetkové šťávy, příp. dosolte. Přikryjte poklicí, nechte asi čtvrt hodiny stát, aby se chutě promísily a poté podávejte s rýží, quinoou nebo nějakou plackou.
 
V
KOMENTÁŘE
1

Miu

|  25. ledna 2016 v 13:57

Skvělé! Květák jsem vařila jen 15 minut, úplně to stačilo.

2

Radka

|  11. května 2016 v 21:54

Vyšlo skvěle, díky za recept :)

PŘIDEJ KOMENTÁŘ