Jednoduchá Banánová Buchta

Tofu
Sladké

Jednoduchá banánová buchta s výbornou strukturou a ještě lepší chutí. Vhodná do bábovkové či dortové formy nebo do pekáčku.

Ingredience:
1/3 hrnku oleje
1/2 hrnku rozmixovaného silken tofu (např. Mori-Nu firm či extrafirm)
1/2 hrnku bílého rostlinného či sojového jogurtu (domácí nebo např. Provamel, Sojade či AlproSoya)
1/3 hrnku mandlového či sojového mléka
1 lžička vanilkového extraktu
3 střední, velmi zralé banány, dobře rozmačkané vidličkou
2 hrnky polohrubé mouky
1 a 1/4 hrnku hnědého cukru
2 lžíce kukuřičného škrobu
1 a 1/4 lžičky prášku do perníku (můžete použít i obyčejný prášek do pečiva)
1 lžička sody bikarbony
1/2 lžičky skořice
špetka muškátového oříšku
špetka soli

 

banánová buchta
Postup:
Troubu předehřejte na 180°C a zvolenou formu (např. na bábovku) dobře vymažte tukem a vysypte moukou. Do mísy prosejte mouku, prášek do pečiva, sodu, koření, cukr, sůl a škrob a dobře promíchejte. V jiné míse smíchejte rozmačkané banány, silken tofu, jogurt, mléko, olej a extrakt. Obě směsi promíchejte, vlijte do formy a pečte asi 50 minut. Před vyndáním z formy nechte úplně vychladnout na pečícím roštu.

V
KOMENTÁŘE
1

tokki

|  8. srpna 2014 v 20:45

chtěla jsem se zeptat jde něčím nahradit ten silken tofu? doma ho nemám, ani obyčejne tofu natural, nebo jde ho vynechat uplně?

V

Veganotic

|  9. srpna 2014 v 18:19

zkuste raději jeden z těchto receptů http://www.veganotic.cz/clanky/211-superchutny-bananovy-chlebicek-muffiny-ci-babovka

2

Daniel

|  7. června 2020 v 17:51

Prubnul jsem to bez silk tofu a i kdyz to bylo v podstate o neco min "tekuty", nedopeklo se to ani po hodine - krusta shora, sdola, ve vnitr navlhly. Ale prisuzuju to spis peceni v remosce... S poradnou troubou bych se toho nebal vubec / popr. cupcake formou.

PŘIDEJ KOMENTÁŘ