Plněné Cuketové Párty Závitky

GlutenFree
Tofu
Rychlé
K pečivu
Párty!

Skvělé pohoštění na párty ve formě grilovaných cuket plněných pikantní tofu-sýrovou náplní s černými olivami a sušenými rajčaty. Původní recept z kuchařky You won't believe its vegan (a je to pravda).
Pozn.: z uvedeného množství vznikne o něco více náplně, než se vejde do cuket. Pokud ji tedy neupotřebíte (ale je výborná s pečivem i jen tak samotná), doporučuji jí udělat pouze z polovičního množství ingrediencí.


Ingredience:
Cukety:
2 velké cukety, podélně rozkrájené na tenké plátky (co nejtenčí zvlátdnete, nicméně i trochu silnější plátky při grilování změknou)
2 lžíce balzamikového octa
1/4 hrnku oleje
6 lžic dijonské hořčice
2 stroužky česneku
2 lžíce sojové omáčky (Kikkoman)
2 lžíce citrónové šťávy
čerstvě namletý černý pepř
troška pálivé chilli omáčky
Náplň:
3 lžíce nadrobno nakrájených sušených rajčat (v oleji, okapaných)
1 lříce nadrobno nakrájených černých oliv
Tofu-sýr:
1 střední cibule, nakrájená na drobno
7 stroužků česneku
2 lžíce panenského olivového oleje
cca 600 g pevnějšího tofu natural
1/4 hrnku světlé miso pasty
1/4 hrnku umeboshi pasty nebo 3 lžíce umeocta
1 a 1/2 lžíce sušené bazalky
1 a 1/2 lžíce sušeného rozmarýnu
trochu čerstvé petrželky, nasekaná nadrobno

Postup:
Troubu předehřejte na ... °C. Z ingrediencí uvedených v sekci Cukety uděláte marinádu, do které po jednotlivých plátcích vložíte cukety a necháte je asi půl hodiny marinovat. Poté plátky přendejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte dokud nejsou plátky měkké a na některých místech hnědé, asi ... Poté nechte vychladnout.
Ingredience na tofu-sýr dobře rozmixujte, do vzniklé pomazánky vmíchejte sekaná sušená rajčata a olivy. Každý cuketový plátek naplňte asi vrchovatou lžičkou náplně, zarolujte, propíchněte párátkem a podávejte.

V
PŘIDEJ KOMENTÁŘ