DIY Raw Skořicová Larabar Tyčinka

GlutenFree
Sladké
Raw
Rychlé
Supermarket

Larabar je jedna z prvních firem, která začala vyrábět chutné raw tyčinky z ořechů a sušeného ovoce. Pro mě zároveň (společně s Bounce) zůstává tou nejlepší značkou se širokým výběrem chutí. V ČR se bohužel zatím Larabar neprodává (obdobné tyčinky u nás nabízí třeba firma LifeFood), ale není nijak těžké si je vyrobit doma a mít tak tuto zdravou bezlepkovou pochoutku vždy při ruce. Inspiraci na nejrůznější variace a chuťové kombinace můžete hledat přímo na stránkách Larabar, po kliknutí na obrázky jednotlivých tyčinek se zobrazí jejich složení. S kvalitním (raw) kakaem můžete vyzkoušet také některou z tyčinek Jöcalat.
Tento recept je na mou nejoblíbenější, skořicovou Larabar, poměry v něm (ořechy vs. sušené ovoce) však můžou sloužit jako základ pro tyčinku téměř jakékoli chuti. Kombinujte tedy ořechy a ovoce, které vám nejvíc vyhovují (skvělé jsou např. sušené meruňky, švestky či rozinky), v každém receptu však doporučuji zachovat určitý díl datlí.



Recept na 4 tyčinky o velikosti cca 10 x 4 cm.

Ingredience:
1/2 hrnku nahrubo nasekaných (Medjol) datlí
1/2 hrnku rozinek
2/3 hrnku směsi mandlí a vlašských ořechů (můžete přidat i kešu)
1/2 lžičky mleté skořice
 

Postup:
Potravinovou fólii, sáček či pečící papír nastříhejte na cca 15 x 15 cm velké kusy. Datle a rozinky nasypte do mixéru a rozmixujte na pastu (můžete použít i tyčový mixér). V mixéru či nožem nadrobno rozmixujte/posekejte ořechy, možné je také polovinu ořechů úplně rozmixovat a druhou polovinu nasekat na větší kusy. Spojte ořechy s datlovo-rozinkovou směsí, přidejte skořici a dobře prohněťte rukama. Hmotu rozdělte na 4 části, umyjte (nebo olízejte) si ruce a pomocí fólie či pečícího papíru vytvarujte tyčinky. Nejlépe to jde tak, když těsto zabalíte do fólie a poté ho pomocí destiček (např. knížky) tvarujete do kvádru. Hotové tyčinky zabalte do potravinové fólie či pečícího papíru. Skladujte v lednici či mrazáku.

V
KOMENTÁŘE
1

Pavla

|  11. února 2016 v 12:55

ahoj, nejdříve bych chtěla poděkovat za skvělé recepty. Chtěla bych se tě zeptat. Nejvíc mi chutná tyčinka RAW PROTEIN cocoa beans, která se zkládá z datlí, rýžového proteinu, kakaových bobů a kakaa. Ráda bych si ji zkusila vyrobit. Ty jako zkušená ohledně výroby tyčinek, neporadila by si mi prosím v jakém množství tyto ingredience? Děkuju

V

Veganotic

|  7. března 2016 v 14:42

Ahoj,

to bude asi záležet na chuti, ale můžeš vyjít z tohoto receptu a jen přidat protein a nasekané kakaové boby.

PŘIDEJ KOMENTÁŘ