Jednoduchý Mikrovlnný Dortík se Šlehačkou

Sladké
Rychlé
Supermarket
Snídaně
Dort(íčk)y

Předpadla vás chuť na sladké, ale jste líní připravovat něco složitějšího? Žádný problém, ucházející minidortík můžete připravit raz dva v mikrovlnce. Není to žádná Haute Cuisine, dortík je maličko "sraženější" než klasický dort pečený v troubě, nicméně pro rychlovku na válecí večer je to docela dobrá volba (pokud tedy nemáte nic proti mikrovlnkám). Když ho navíc ozdobíte šlehačkou (např. kokosovou či Soyatoo), rostlinným či ořechovým jogurtem (domácí nebo např. AlproSoya, Provamel, Sojade) a čerstvým ovocem, bude to chuťovka hodná Marie-Antoinetty.




Ingredience:
4 lžíce polohrubé mouky
3 lžíce cukru krupice
2 lžíce kakaa
3 lžíce oleje
3 lžíce mandlového, sójového či jiného ořechového/rostlinného mléka
1/3 lžičky kypřícího prášku
špetka soli
pár kapek vanilkového extraktu nebo část cukru nahraďte vanilkovým cukrem
špetka skořice
půlka středního banánu či 2 lžíce vegan jogurtu, silken tofu či pudingu


Postup:
Pokud používáte banán, rozmačkejte ho na kašičku, přimíchejte k němu olej, mléko, vanilkový extrakt a skořici. Do jiné misky prosejte mouku, cukr, kakao a kypřící prášek a zamíchejte. Obě směsi spojte dohromady (pokud by bylo těsto příliš tuhé, přidejte více mléka), vlijte do hrnku o obsahu 250 ml a "pečte" v mikrovlnce na nejvyšší teplotu 2 a půl až 3 minuty (pokud máte rádi těsto a dortík spíše "gooey", pečte kratší dobu). Při pečení dort vyleze z hrnku, což je velmi zajímavé pozorovat, po vyndání však opět klesne na úroveň okrajů hrníčku. Ozdobte šlehačkou, jogurtem, pudingem a/či čerstvým ovocem a podávejte.

V
KOMENTÁŘE
1

Sabina

|  23. července 2016 v 9:40

Vcera jsem si ho udelala k vecerni chutovce. Polohrubou mouku jsem nahradila rozmixovanymi ovesnymi vlockami, cukr medem, mleko mandlemi, kakao karobem, olej jsem dala pistaciovy, dnes dam kokosovy s kokosem, chystam se potesit i zbytek rodiny. Moc dobry receptik. Dekuji za nej

PŘIDEJ KOMENTÁŘ