Výborné Gnocchi s Tymiánem a Kalmáta Olivami

Hlavní Jídla
Supermarket

Výborné italské bramborové gnocchi s kalmata olivami a tymiánovo-česnekovým olejem.

 


Ingredience:
1 kg pěkných brambor (ideální jsou ty moučnější)
200 g kalmata oliv
lžíce rostlinného bílého jogurtu (není nutná)
200 g hladké či polohrubé mouky
sůl
kvalitní olivový olej
několik snítek čerstvého tymiánu
3 až 4 stroužky česneku


Postup:
Brambory dobře očistěte a neoloupané je vařte v osolené vodě 10 až 15 minut. Měly by být měkké, ale ne rozvařené. Slijte, nechte vychladnout a oloupejte. Mezitím, co se brambory vaří či chladnou, vypeckujte a nadrobno nakrájejte olivy. Brambory poté rozmačkejte v lisu na brambory nebo co nejlépe vidličkou a rukama. Přidejte jogurt po částech vmíchávejte mouku a nasekané olivy. Propracovávejte v měkké, tvárné těsto, které se nelepí a drží pohromadě (dle potřeby vmíchejte více mouky). Poté těsto rozdělte na 4 části, z každé vyválejte as 1 až 2 cm tlustý váleček a odkrajujte kousky dle toho, jak chcete mít gnocchi velké (doporučuji opět 1 - 2 cm). Do většího hrnce dejte vařit osolenou vodu, gnocchi jemně rozmáčkněte pomocí vidličky a po částech vkládejte do vařící vody. Vařte asi 2 minuty, poté, co vyplavou je seberte děrovanou naběračkou a nechte okapat v cedníku.
V pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte nasekaný čerstvý tymián a nadrobno nakrájený česnek. Na velmi mírném plameni zahřívejte několik minut, aby se olej ochutil (pozoro však, aby se nespálil česnek). Ještě teplé gnocchi dejte na talíř či do misky, přelijte olejem a ozdobte čerstvým tymiánem. Podávejte ihned.

V
PŘIDEJ KOMENTÁŘ