Hustá Polévka z Hlívy Ústřičné

Polévky
Rychlé
Supermarket

Výborný jednoduchá polévka od mojí maminky. Hlíva ústřičná je houba s výbornou chutí a strukturou, chutná obvykle i lidem, kteří jinak houby nemusí. Tak jí vyzkoušejte! Recept je na litr a půl polévky.




Ingredience:
300 g hlívy ústřičné
1 větší mrkev
stejné množství celeru
1 malá petržel
2 lžíce oleje
2 lžíce hladké mouky
1 střední cibule
3 lžičky sladké papriky
1 sáček koření na bramborák


Postup:
Mrkev, celer a petržel rozkrájejte na menší kostičky. Ve větším hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm zleninu. Po chvíli zaprašte moukou a asi 2 minuty opražte - udělejte jíšku. Poté zeleninu zalijte litrem a půl vody a nechte při mírné teplotě vařit. Mezitím omyjte hlívu a nakrájejte jí na proužky. Na pánvičce osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte papriku a hlívu. Zmírněte teplotu, přikryjte pokličkou a nechte asi 5 minut podusit. Hlívu poté přidejte do zeleninové polévky a vařte dalších 15 minut. Vmíchejte koření na bramborák, dosolte a dopepřete. Podávejte s čerstvým chlebem či topinkou (může být i trochu méně karcinogenní než na fotce...).

V
KOMENTÁŘE
1

Pavla

|  7. prosince 2014 v 22:07

Díky za recept, právě podle něj vařím a sbíhají se mi sliny o 106 :) "může být i trochu méně karcinogenní než na fotce" :D:D:D

2

Václava

|  2. února 2015 v 11:52

Díky za inspiraci, včera jsme si náramně pochutnali. Přidala jsem navíc pár manželových oblíbených růžičkových kapustiček a nevím zda jsem měla to správné bramborákové koření, tak jsem pro dochucení přidala ještě trochu bio zeleninového vývaru.

3

Miriam Tothova

|  9. února 2016 v 15:46

Dakujem za recept, akurat varim. Co je prosim Vas bramborak

4

Miriam

|  9. února 2016 v 15:49

Neviem preco sa mi nezobrazil cely moj text. Myslela som ze bramborak je zemiakova polievka ale prekladac mi dal ze zemiakove placky

PŘIDEJ KOMENTÁŘ