Palačinky s Tofu Tvarohem a Ovocem

Tofu
Hlavní Jídla
Sladké
Rychlé
Supermarket
Snídaně
Palačinky s tofutvarohem nebo (vezmeme-li si příklad z američanů a jejich Tofurkey) tofurohem (jak vtipné...) a jahodovou omáčkou. Palačinky smažím na teflonové pánvi, pokud máte nějakou s přilnavějším povrchem a pokud si nejste v obracení palačinek příliš jistí, nechte připravené těsto co nejdéle odpočinout v lednici (klidně přes noc). Před přípravou nařeďte vodou do tekutější konzistence. Pokud připravujete palačinky na slano, vynechte sladidlo a pudingový prášek.
Na krém doporučuji sehnat opravdu BIO tofu natural od Sunfoodu. Nejde ani tak o to, že je bio, ale dle mého názoru má ze všech natural tofu, která jsem ochutnala, nejlepší chuť.
Recept asi na 5-8 palačinek a odpovídající množství tofu tvarohu.
 
 
 
 
 
Ingredience:
Palačinky:
1 hrnek mandlového, sojového či jiného rostlinného mléka
1 hrnek hladké nebo polohrubé mouky
1 lžíce vanilkového pudingového prášku (není nutný)
1/4 hrnku rozpuštěného rostlinného másla (např. AlsanBio) či oleje
špetka soli
1-2 lžíce cukru, javorového či agáve sirupu (není nutný)
Tofu tvaroh:
1/2 hrnku nesolených nepražených kešu oříšku, nejméně na dvě hodiny, ale ideálně přes noc namočených do vody
1 balení tofu natural (Sunfood Bio)
šťáva z 1 většího citronu
šťáva z 1 větší limetky
1 lžíce neutrálně chutnajícího oleje (např. kokosový rafinovaný)
cca 5 vrchovatých lžic ztuhlého kokosového mléka (Albert) či ovesné (Oatly) smetany
1 vanilkový cukr nebo dvě lžíce agave sirupu
Jahody, borůvky, maliny nebo jiné ovoce
 
 
 
 

Postup:

Všechny ingredience na palačinky smíchejte v míse, lehce prošlehejte metličkou a dejte odpočinout do lednice. Na středním plameni dobře rozehřejte pánev a na oleji, rostlinném tuku či teflonu smažte palačinky. Já mám radši, když okraje nejsou "papírové" a nelámou se, takže dělám palačinky spíš silnější. Skládejte na talíř a pakliže nechcete podávat ihned, přikryjte alobalem a dejte do mírně vyhřáté trouby.
Všechny ingredience na tofu tvaroh rozmixujte v mixéru, dokud tofu není rozmixované úplně do hladka. Pokud je směs příliš tuhá, přidejte smetanu. Vanilkový cukr přidávejte po troškách, každému vyhovuje jiná sladkost. Naopak doporučuji nešetřit s citronovu a limetkovou šťávou, lehká nakyslost je klíčová. Před vymačkáním citrusů můžete ostrouhat jejich kůru a do krému ji přidat. Krém před podáváním nechte odpočinout v lednici.

 


Jahody nebo jiné ovoce lehce pocukrujte a po chvíli dobře rozmačkejte vidličkou (pár kusů můžete nechat v celku či nakrájet na plátky). Doprostřed každé palačinky dejte 2-3 lžíce krému a na něj navrstvěte jahody. Zaviňte, ozdobte dalším krémem, přelijte jahodovou omáčkou a posypte citrusovou kůrou.

 

V
KOMENTÁŘE
1

Hannah

|  13. března 2016 v 10:47

Super recept! (y) Od doby kdy jsem ho našla, palačinky dělám zásadně jen podle něj. Dnes budu poprvé dělat i tofu krém s kešu oříšky, tak jsem zvědavá. :)

2

Radka

|  17. dubna 2016 v 16:02

Díky za recept, jsou skvělé a tvaroh taky! Palačinky jsem odjakživa dělala nerada, protože se mi vždycky lepily a trhaly, ale tyhle vyšly na výbornou :-)

3

Ariella

|  27. července 2016 v 15:30

Ač nerada, ale musím přiznat, ze horší palacinky jsem nikdy nedělala.. Ne jen, ze se špatně dělaly, ale ani dobré nebyly :( dala jsem jim dvě šance a bapodruhe jsem vyměnila hladkou mouku za polohrubou a máslo za olej, ani tak se nepovedly.. Porad se lepily, neskutečně dlouho trvalo, nez se udělala a přišlo mi, ze ve vnitr byly i tak syrové, přitom jsem se je snažila udělat opravdu tenké.. Ukfyz to moc neslo, takže jsem si he musela dost zredit (ale tohle je individuální). Byl to první recept od tebe, ale věřím, ze az vyzkousim jiný bude lepší :)

4

Danica

|  15. září 2019 v 21:28

Konecne vegan palacinky ktore sa netrhaju,su prepecene a maju krupave okraje.Dala som polohrubu a hladku muku pol na pol,vanilkovy cukor,Alsan maslo,ovesne mlieko,puding.prasok a sol.Nechala odstat asi hodinu pri pokojovej teplote.S cestom sa pri peceni a obracani pracovalo velmi dobre.Chutovo nemaju chybu!Budem uz robit len tieto.Vdaka za fantasticke recepty-skutocne skvely blog!

PŘIDEJ KOMENTÁŘ