Skvělé Raw Proteinové Tyčinky

GlutenFree
Sladké
Raw
Rychlé
Snídaně
Další vlna raw tyčinek ve stylu Larabar. Kromě toho, že jsou superchutné, jsou tyto navíc i supervýživné, zasytí, dodají energii atd. atd. Doporučuji všemi deseti. Původní recept z GreenKitchenStories.
Konopný protein jsem si přivezla loni z Anglie (tenhle) a mimo to, že jsem si ho občas přidávala do jídla či smoothies, jsem moc nevěděla, co s ním. Tohle je určitě jedno z nejlepších využití. Nicméně konopný protein je naštěstí poměrně běžně k dostání i u nás (např. ten od Iswari jsem viděla v biu v Bělehradské, jiný od firmy Carun mívají v sobotu v Holešovické tržnici a google vám vyhodí spoustu dalších, které jsou k dostání v ČR), takže žádné překážky v cestě neleží. Teď už bych chtěla jen spočítat nutriční hodnoty jedné tyčinky, ale jsem líná to všechno vážit ;) tak snad až budu dělat příští várku.

 

 
Ingredience:
1 hrnek dýňových semínek
1 hrnek sušeného kokosu
1/2 hrnku konopných semínek (loupané!)
1/2 hrnku konopného proteinu
4 lžíce chia semínek
2 lžíce včelího pylu (kontroverzní téma mezi vegany, většina vynechá)
6 lžic vloček (já použila mix všech možných)
2 lžíce máku
20 pěkných masitých datlí bez pecky (výborné Medjool mají v Holešovické tržnici)
6 lžic kokosového oleje (při pokojové teplotě)
4 lžíce kakaa (doporučuji od Iswari, Lifefoods či to z DM drogerie)
1 lžička vanilkového extraktu či 1/2 lžičky mleté vanilky

 

Postup:
Vše až po mák (včetně) krátce rozmixujte v mixéru - stačí párkrát zapulzovat, chceme jen, aby se trochu nasekaly vločky a semínka a celé se to pěkně promíchalo. Rozmixování na prach rozhodně není žádoucí. Rozmixované suché ingredience přendejte do mísy. Opět připravte mixér a rozmixujte v něm vše ostatní, tj. datle, kokos, kakao a vanilku. Dle výkonnosti mixéru to nemusí jít úplně snadno, v tom případě přidejte trošičku vody. Každopádně nějakou chvíli to trvá tak jako tak. Rozmixované datle přendejte do mísy se suchou směsí a rukama vše pěkně promíchejte. Poté směs pořádně vtlačte do plechu o velikosti cca 28 x 18 cm (není špatné si ho trochu vymazat kokosem či, lépe, vyložit pečícím papírem), ozdobte dalším kokosem či dýňovými semínky (ty taky do hmoty zatlačte) a dejte ztuhnout do lednice nejméně na 1 hodinu, ale klidně i přes noc. Poté nakrájejte na požadovanou velikost (já z této várky získala asi 14 tyčinek).
 
 


Skladujte v lednici, pokud se chystáte vše zkonzumovat cca do týdne, nebo delší dobu v mrazáku v dobře uzavřeném sáčku. Jednotlivé tyčinky proložte pečícím papírem, aby k sobě nepřimrzly. Tyčinky díky datlím úplně nezmrznou, zůstávají měkké, takže je můžete konzumovat hned po vyndání z mrazáku.
 
Čokoláda  |  
V
KOMENTÁŘE
1

Veronika

|  10. května 2015 v 10:14

Prosím ťa, odkiaľ je ten papier na zabalenie tyčiniek? :-)

V

Veganotic

|  10. května 2015 v 13:29

Ahoj, jsou zabalené v klasickém papíru na pečení a obyčejném balícím papíru, který jsem potiskla.

2

michaela

|  22. června 2015 v 15:45

ahoj dal by se konopný protein nahradit nebo vynechat?

V

Veganotic

|  28. června 2015 v 21:40

Ahoj, určitě dal, akorát budou mít tyčinky nižší obsah bílkovin.

3

petra

|  12. října 2015 v 0:46

mohu vedet, kde jsi nechavala potisknout balici papir ? shanim nekoho overeneho, ty muzes dat reference:))diky

V

Veganotic

|  13. října 2015 v 9:46

Ahoj,

tyhle jsem si tiskla sama doma, jinak mám ale dobrou zkušenost s http://www.fastdigi.cz/

4

Aneta

|  29. října 2015 v 20:55

Ahoj, prosím můžu se zeptat jaký máš mixér? Chci si nějaký pořídit a tápu :)

V

Veganotic

|  14. prosince 2015 v 16:52

Ahoj,

mám přídavný mixér k robotu Kenwood. Obecně doporučuji jakýkoli mixér typu "food processor" s výkonnějším motorem a kovovými (ne plastovými) převody.

5

Zuzana

|  10. prosince 2015 v 13:35

Můžu se zeptat, kde přesně v Hol. tržnici se dají sehnat Medjool datle. Všude se o nich píše, ale nedaří se mi je koupit.

V

Veganotic

|  14. prosince 2015 v 16:52

kupovala jsem je ve stánku se zeleninou, ořechy a houbami. Je to velký překupnický stránek po pravé straně asi 4. od konce. Výborné medjool datle se ale dají sehnat i v různých arabských potravinách, doporučuji třeba Chez Amis (můžeš koupit i po internetu).

6

Lucie

|  28. ledna 2016 v 12:48

tyčinky jsou opravdu výborné, jen jsem na nich asi trochu odrovnala mixér.....

V

Veganotic

|  7. března 2016 v 14:50

To mě mrzí :(. Chce to opravdu měkké datle, nebo je před mixováním na pár hodin namočit do horké vody.

7

Peter

|  18. února 2016 v 18:11

Taky jsem zničil mixér, ale bylo to kvůli tvrdším datlím :-) Chuťově vynikající, já jsem tam ješte přidal goji, červené plody udělají pěknou barevnou kombinaci.

V

Veganotic

|  7. března 2016 v 14:33

jejda, tak snad se místo něj pořídí nějaký výkonější (a datle se budou předem namáčet ;)

8

LukAce

|  1. dubna 2016 v 13:59

Díky za inspiraci - nedodržel jsem poměry a neměl jsem všechno doma, tak jsem trochu improvizoval - výsledek bezvadnej, chutná všem. Tip: jednom pražským obchůdku jsem objevil datlovou pastu (1 kg za 90Kč) - je skvělá.

9

Dominika

|  12. dubna 2016 v 16:51

Ahoj, muzu se zeptat, proc musí byt tyčinky v lednici? Lifefood a podobne komercne tyčinky obsahuji ty same ingredience a nekazi se. Anebo je oni necim ještě konzervuji?

10

Johanka

|  3. května 2016 v 14:33

Dobrý den, myslíte, že by do těchto tyčinek šel nějak zakomponovat zelený ječmen, jako je tomu u této http://www.zelena-oaza.cz/zelene-potraviny/datlova-tycinka-s-mladym-jecmenem/ ?

PŘIDEJ KOMENTÁŘ