Našlehaný Čokoládový Krém

Tofu
Sladké
Rychlé
Supermarket
Snídaně
Dort(íčk)y
Párty!

Jednoduchý a rychle hotový čokoládový krém z tofu (sotva však kdo uhodne, co je hlavní ingredience). Je super jako náplň do dortů, na cupcakes či jen tak samotný nebo k ovoci. Konzistenci můžete regulovat pomocí množství přidané čokolády. Více čokolády = tužší krém.

Silken/hedvábné tofu značky Mori-Nu koupíte nejlépe ve specializovaných asijských potravinách (např. Shin Food) nebo na internetu. Prodává se i ve větších supermarketech, tam však bývá absurdně předražené (stojí něco nad 100 kč, což je až 3x více než v Shin Food).

 

 

Ingredience:

1 balení firm nebo extra-firm Silken Tofu

2 lžíce javorového nebo agáve sirupu

1 lžička kvalitního vanilkového extraktu nebo 1/2 lžičky vanilkového prášku či semínek z lusku

200 - 300 g kvalitní čokolády (většina hořkých jsou veganské)

cca 1 vrchovatá lžíce fair-trade kakaa (není nutné, ale vhodné pokud používáte menší množství čokolády)

1/4 hrnku mandlového, kokosového, sójového nebo jiného rostlinného/ořechového mléka NEBO kávy, pokud chcete kávový krém (v tom případě můžete ochutit i likérem Kahlua)

1 zralý banán (není nutný, ale doporučuji!)


Postup:

Tofu, mléko, sirup a vanilku rozmixujte v mixéru na hladkou kaši. Ve vodní lázni či v mikrovlnce rozpusťtě čokoládu, nechte cca 5 minut chladnout a poté přidejte spolu s kakaem a banánem do mixéru k tofu. Vše opět dobře rozmixujte. Přendejte do dobře uzavíratelné nádoby a nechte nejméně hodinu chladnout v lednici.

 

Na obrázku s vanilkovými cupcakes s třešní pečenou uvnitř.

 

V
KOMENTÁŘE
1

Michaela

|  1. listopadu 2014 v 15:36

Hezký den přeji, chystám se na tento čoko krém, můžu se jen prosím zeptat jakou veganskou čokoládu kupujete, Nemáte nějaký tip za přijatelnou cenu :-) Moc děkuji Míša

V

Veganotic

|  1. listopadu 2014 v 15:40

Dobrý den,

obvykle kupuji nějakou v bioobchodě, ale stačí se podívat v supermarketu, která je vegan. Dřív to myslím bývala hořká Orion na vaření, ale slyšela jsem, že se v poslední době nějak zhoršila. Prohlédněte nabídku hořkých čokolád a uvidíte :)

2

Tereza

|  11. července 2015 v 17:36

Hezke odpoledne preji, chci se jenom zeptat jaka je gramaz toho silken tofu? Ja tady sezenu 400g tak jestli to nema byt trebas jenom 250g...?

V

Veganotic

|  15. července 2015 v 9:45

Dobrý den, je to Mori-Nu krabička, takže kolem těch 400 gr.

3

SimSim

|  16. srpna 2015 v 22:17

Tak som robila tento krém (dávala som normal tofu a mierne dochutila, aby nebolo cítiť). Tri sáčky mi praskli pri aplikovaní na cupcakes. Chuťovo super, mixér nechal trošku hrčky (minirozmery, ale pri pozornom skúmaní to kazí dojem krému). Nech som sa ale snažila, ako som len vedela, stále to vyzeralo, ako keby sa niekto na tie cupcakes vy.ral :D Viete mi, prosím, poradiť, čím (presne typ toho aplikátora, najlepšie aj s adresou, kde sa dá kúpiť) ste to zdobili? :D

4

Tereza

|  29. září 2015 v 12:14

Včera jsem tento krém dělala a měla strach, jak to v kombinaci s tofu bude chutnat, ale teda, klobou dolů, krém je prostě božský. Dokonce i táta, který by do pusy nestrčil nic zdravého ani z donucení, si na cupcacích s tímhle krémem opravdu pošmákl. Palec nahoru. :)

5

Káča

|  15. prosince 2015 v 8:34

Ahoj, prosím tě, jak to vydrží dlouho, když bude v chladu? Hledám nějaký čokoládový krém do kokosek...myslíš, že to vydrží do Vánoc? Pochopitelně beru v úvahu, že to nesežeru dřív :D

V

Veganotic

|  15. prosince 2015 v 9:04

Ahoj, pár dní určitě vydrží, ale přeci jeN ne tak dlouho, jako tukové krémy. Takže čím později uděláš, tím lépe.

6

Pavlína

|  15. dubna 2016 v 12:56

Ahoj, bude vadit soft? Šla jsem do korunní a samozřejmě si to tady nepřečetla, krém jsem vždy dělala z jiné značky, tak nevím, jestli to teď půjde

7

Zuzana

|  30. dubna 2016 v 8:25

Ahoj, tak tenhle recept mi opravdu vytrhl trn z paty :) Nejsem vegan, ale dostala jsem objednávku na dortík pro děvčátko ke druhým narozeninám, která má alergii na mléko. Jelikož nemám příliš zkušeností s takovými potravinami, tak jsem z toho měla strach. Dopadlo to ale výborně, krém chutná i mně! Měla jsem sice podobný problém jako SimSim (připisuji to tomu, že jsem koupila obyč tofu, první na které jsem narazila), ale ani mi to nevadilo. Krém krásně ztuhl, dort jsem bez problémů potáhla potahovací hmotou a holčička se dnes na oslavě bude radovat z dortu ve tvaru kočičky :) Díky moc, všechny tvé recepty vypadají super!

8

Eva Hemmerová

|  1. července 2016 v 9:05

Ahoj, koupila jsem si silken tofu, ale až teď jsem si všimla, že je to soft a ne firm, půjde to z toho také? Je to ta značka Mori-nu. Děkuji za odpověď.

9

Zdenka

|  22. září 2017 v 23:00

Dobry vecer, tak ja s timto kremem dnes zabodovala mezi fitness nadsenci. Pekla jsem celozrnne kosicky a plnila je vyslehanym tvarohem a protoze nwkteri jsou vegani, hledala jsem nejakou inspiraci a nasla toto!!! Bozske, rychle, famozni, vsichni si to pochvalovali a nikdo tofu nepoznal, ackoliv ho maji dost casto na taliri. Opravdu skvely recept!

10

Madlen

|  25. listopadu 2017 v 21:20

Dobrý večer. Tento krém jsem dělala několikrát. Naposledy do narozeninového dortu. Je úžasný, luxusní. Tofu by v něm nikdo nehledal. Díky za recept.

11

Domči

|  25. března 2020 v 15:25

Krásny deň prajem Chcem sa spýtať či táto dávka vyjde na 3 vrstvovu tortu? ( 3 korpusy) ďakujem

PŘIDEJ KOMENTÁŘ