Jednoduché Muffiny s Lesními Plody

Sladké
Rychlé
Supermarket
Dort(íčk)y
Párty!

Super jednoduché vanilkové muffiny s lesními plody či jiným oblíbeným ovocem. Můžete použít mražené i čerstvé ovoce, mix borůvek, malin, ostružin, jahod, broskví, meruňek či brusinek nebo jen jedno z toho, doplnit citrusovou kůrou, oblíbeným kořením nebo třeba ořechy. Snazší už to být nemůže!

 

Ingredience:
1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
1/2 hrnku cukru
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička sody bikarbony
špetka soli
3/4 hrnku mandlového, sojového nebo jiného rostlinného či ořechového mléka
1/3 hrnku oleje
1 lžička vanilkoveho extraktu, vanilkových semínek nebo část cukru nahraďte vanilkovým cukrem
1 hrnek čerstvého nebo mraženého ovoce - pokud je větší (jahody apod.), nakrájejte ho na menší kousky

Postup:
Troubu předehřejte na 190°C a formu na muffiny vymažte tukem a vysypte moukou, nebo jí vyložte papírovými košíčky. Ve větší míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, sodu a sůl. Pomalu přidávejte mléko, olej a vanilkový extrakt, ale nemíchejte příliš dlouho a pečlivě, stačí, když se všechny ingredience spojí a těsto je více méně bez hrudek. Nakonec opatrně vmíchejte jahody. Košíčky naplňte asi do 3/4 objemu a pečte 18-22 minut. Po vyjmutí z trouby nechte muffiny ještě nejméně 10 minut ve formě, poté je nechte plně vychladnout na pečícím roštu (pokud tedy vydržíte se do nich rovnou nepustit...).

Mufiny  |  
V
KOMENTÁŘE
1

Petra Sakáčová

|  12. června 2014 v 16:28

Když po mě chtěl syn do školky na oslavu upéct muffiny, tak jsem se trochu osypala, protože moje dosavadní pokusy byly vždycky né moc slavné. Když jsem se pak ještě od paní učitelky dozvěděla, že tam mají děti mezi sebou i dva sourozence vegany, tak jsem byla v koncích. Bratr mi poradil tyhle stránky a mám vyhráno. Snad poprvé se mi povedly podle mých představ a podle obrázku. Děkuji moc za tip. Snad budou na oslavě chutnat všem. Mě chutnají moc.

V

Veganotic

|  13. června 2014 v 13:21

Tak to je skvělé a jste báječná, že myslíte na všechny děti :)

2

Rita

|  8. února 2016 v 9:16

Super recept! Dělala jsem z polohrubé pšeničné mouky (1 hrnek) a půlku hrnku napůl amarantová a ovesná mouka. Přidala jsem špetku kurkumy. Neměla jsem rostl. mléko, tak jsem namočila vločky a rozmixovala ve vlažné vodě. Ovoce: zmražený červený rybíz a rozinky. Parádní a skvělé!

V

Veganotic

|  7. března 2016 v 14:44

super a díky  za tipy, s čím vším to funguje :)

3

Ivana G.

|  12. února 2016 v 14:44

V jednoduchosti je krása ☺ a tyhle mufíky jsou prostě dokonalé! A navíc se vždy povedou. Ještě navíc přidávám hrst loupaných a pomletých mandlí a místo obyčejné soli špetku černé. Dokonalost

V

Veganotic

|  7. března 2016 v 14:44

to zní super :)

4

Lala

|  17. dubna 2016 v 20:00

Vyskúšané, sú úžasné ale ako to že ovocie mi zafarbilo cesto a vám nie? :)

5

lena

|  13. ledna 2017 v 17:24

tam se nedava zadne vajicko? dekuji za odpoved...

6

Andrea

|  6. února 2018 v 18:23

Rozhodne se vajicko nedava, vsak je to vegansky recept :-) tzn. bez zivocisnych ingredienci :-)

7

Andrea

|  14. února 2018 v 13:09

Jinak muffinky jsou skvele ♡ Delala jsem z dvojite davky na oslavu a zaprasilo se po nich hned. Jine uz delat nebudu. Testo je skvele, snese ruzne dobroty navic- chia seminka, nasekane orechy, cokoladu, kokos, kakao- proste co vas napadne. Jen jsem delala ze spaldove mouky, dala ryzovy olej a kokosovy cukr.

8

Hanka

|  27. dubna 2018 v 9:32

Včera jsem zkoušela a jsou moc dobré. Trochu jsem experimentovala a použila rýžovou mouku, která potřebovala více mouky a oleje, ale myslím, že výsledek je víc než uspokojivý. Určitě jsem je nepekla naposledy!

9

Dominika

|  10. listopadu 2018 v 14:45

Chcem sa velmi pekne poďakovať za tento super recept, konečne som prvy krat v živote na 7839338 pokus upiekla dokonalé, dobre vyzerajuce a chutné muffinky. Muffiny robím pravidelne, podľa rôznych veganskych receptov, kde je nahrada vajec väčšinou banan, niekedy hraška alebo ,,no egg,, a žiadne neboli dobré. Všetky s bananmi mi po upečení spľasnú ale že uplne, su neustale vlhke a až priliš, take gumené a nechuti to ako muffin, tie s inymi nahradami vajec sa mi nie vždy podarili, hlavne mne to dost nechutilo a recepty s milion ingredienciami a tieto su uplne jednoduche bez tých zbytočností a fakt uplne dokonalé. Už budem piect iba podľa tohto receptu, teraz som skúšala s džemom, nabudúce pridam jahody a čoko kusky :) Ďakujem !

10

Riki

|  10. března 2019 v 18:00

Výborný recept. Nakonec jsme nenašla košíčky na muffiny, tak jsem to hodila na plech jako "bublaninu" s boruvkama. A povedlo se to, nadychane, vlacne, jednoduché. Určitě jsem nepekla naposledy :)

11

Aleš P.

|  21. dubna 2019 v 10:23

Dobrý den, prosím o radu: muffiny se mi přilepily na papírové košíčky. V čem může být chyba? Pekl jsem přesně dle návodu (truba spodní i dolní ohřev +ventilátor), s borůvkami a trochou máku. Jak velký je Váš hrníček, 200 ml? Děkuji za pomoc! Aleš Pokorný

12

Sylva

|  8. června 2019 v 12:42

Jsou dokonalé, máme s čokoládou, čokobanánem a lesními plody... a všechny skvělé...Miluju vaše recepty :)

13

Miška

|  6. března 2020 v 13:25

Zdravim vospolok. Chcem-nechcem, musim sa aj ja pridat ku chvalospevom na tento recept.

14

Miška

|  6. března 2020 v 13:27

Neodoslalo mi cely komentar, takze pokracovanie....Muffiny su, jednym slovom, fantasticke. Zjedli sa skor, ako stihli vychladnut. Dakujem za uzasny recept.

15

Eliška

|  18. srpna 2020 v 1:38

Luxusní! Vanilka je zásadní. Děkuji

16

Loan

|  28. června 2021 v 16:25

Jako vegan si nemůžu dovolit jít do krámu a koupit si tam muffiny, protože většinu času veganské nejsou. Domácí stejně chutnají nejlépe a tenhle recept mě zachránil, díky moc!

17

Jana

|  20. července 2022 v 18:29

Udělala jsem na celý plech s meruňka mi a čokoládou vynikají

18

Aneta

|  2. prosince 2022 v 19:34

Taky se přidávám k řadě chvalitelů, díky moc za recept, je boží - vynikající, rychlý a jednoduchý jako facka :) Můj tip je dát do nich ovoce kompotované a část mléka nahradit právě šťávou z kompotu (potom stačí dát méně cukru;))

19

Terezka

|  29. června 2023 v 11:14

Dříve jsem moc nepekla, protože se mi recepty často nepovedly a nemám tolik zkušeností. Tento recept jsem ale během této sezóny dělala už asi 6x, s rebarborou, jahodami, třešněmi... a vždy vyšel z trouby úžasně nadýchaný a voňavý koláč (používám pekáč místo muffinových košíčků). Zároveň po několika pečeních už je příprava opravdu rychlá a jednoduchá. Včera jsem dělala poprvé i variantu z BZL mouky (použila jsem Schär Mix C Patisserie), a i tak se koláč povedl na jedničku. Krásně vyběhl. Formu po vymaštění vysypávám kokosem místo mouky, je to výborné. Mnohokrát děkuji za tento recept :))

PŘIDEJ KOMENTÁŘ