Jednoduché Muffiny s Lesními Plody

Sladké
Rychlé
Supermarket
Dort(íčk)y
Párty!

Super jednoduché vanilkové muffiny s lesními plody či jiným oblíbeným ovocem. Můžete použít mražené i čerstvé ovoce, mix borůvek, malin, ostružin, jahod, broskví, meruňek či brusinek nebo jen jedno z toho, doplnit citrusovou kůrou, oblíbeným kořením nebo třeba ořechy. Snazší už to být nemůže!

 

Ingredience:
1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
1/2 hrnku cukru
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička sody bikarbony
špetka soli
3/4 hrnku mandlového, sojového nebo jiného rostlinného či ořechového mléka
1/3 hrnku oleje
1 lžička vanilkoveho extraktu, vanilkových semínek nebo část cukru nahraďte vanilkovým cukrem
1 hrnek čerstvého nebo mraženého ovoce - pokud je větší (jahody apod.), nakrájejte ho na menší kousky

Postup:
Troubu předehřejte na 190°C a formu na muffiny vymažte tukem a vysypte moukou, nebo jí vyložte papírovými košíčky. Ve větší míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, sodu a sůl. Pomalu přidávejte mléko, olej a vanilkový extrakt, ale nemíchejte příliš dlouho a pečlivě, stačí, když se všechny ingredience spojí a těsto je více méně bez hrudek. Nakonec opatrně vmíchejte jahody. Košíčky naplňte asi do 3/4 objemu a pečte 18-22 minut. Po vyjmutí z trouby nechte muffiny ještě nejméně 10 minut ve formě, poté je nechte plně vychladnout na pečícím roštu (pokud tedy vydržíte se do nich rovnou nepustit...).

Mufiny  |  
V
KOMENTÁŘE
1

Petra Sakáčová

|  12. června 2014 v 16:28

Když po mě chtěl syn do školky na oslavu upéct muffiny, tak jsem se trochu osypala, protože moje dosavadní pokusy byly vždycky né moc slavné. Když jsem se pak ještě od paní učitelky dozvěděla, že tam mají děti mezi sebou i dva sourozence vegany, tak jsem byla v koncích. Bratr mi poradil tyhle stránky a mám vyhráno. Snad poprvé se mi povedly podle mých představ a podle obrázku. Děkuji moc za tip. Snad budou na oslavě chutnat všem. Mě chutnají moc.

V

Veganotic

|  13. června 2014 v 13:21

Tak to je skvělé a jste báječná, že myslíte na všechny děti :)

2

Rita

|  8. února 2016 v 9:16

Super recept! Dělala jsem z polohrubé pšeničné mouky (1 hrnek) a půlku hrnku napůl amarantová a ovesná mouka. Přidala jsem špetku kurkumy. Neměla jsem rostl. mléko, tak jsem namočila vločky a rozmixovala ve vlažné vodě. Ovoce: zmražený červený rybíz a rozinky. Parádní a skvělé!

V

Veganotic

|  7. března 2016 v 14:44

super a díky  za tipy, s čím vším to funguje :)

3

Ivana G.

|  12. února 2016 v 14:44

V jednoduchosti je krása ☺ a tyhle mufíky jsou prostě dokonalé! A navíc se vždy povedou. Ještě navíc přidávám hrst loupaných a pomletých mandlí a místo obyčejné soli špetku černé. Dokonalost

V

Veganotic

|  7. března 2016 v 14:44

to zní super :)

4

Lala

|  17. dubna 2016 v 20:00

Vyskúšané, sú úžasné ale ako to že ovocie mi zafarbilo cesto a vám nie? :)

5

lena

|  13. ledna 2017 v 17:24

tam se nedava zadne vajicko? dekuji za odpoved...

6

Andrea

|  6. února 2018 v 18:23

Rozhodne se vajicko nedava, vsak je to vegansky recept :-) tzn. bez zivocisnych ingredienci :-)

7

Andrea

|  14. února 2018 v 13:09

Jinak muffinky jsou skvele ♡ Delala jsem z dvojite davky na oslavu a zaprasilo se po nich hned. Jine uz delat nebudu. Testo je skvele, snese ruzne dobroty navic- chia seminka, nasekane orechy, cokoladu, kokos, kakao- proste co vas napadne. Jen jsem delala ze spaldove mouky, dala ryzovy olej a kokosovy cukr.

8

Hanka

|  27. dubna 2018 v 9:32

Včera jsem zkoušela a jsou moc dobré. Trochu jsem experimentovala a použila rýžovou mouku, která potřebovala více mouky a oleje, ale myslím, že výsledek je víc než uspokojivý. Určitě jsem je nepekla naposledy!

PŘIDEJ KOMENTÁŘ