Malinové Řezy s Čokoládou

Sladké
Supermarket
Párty!

Jednoduché malinové řezy s čokoládou aneb Raspberry chocolate-chips blondies. Skvělé jen tak nebo i pro návštěvu ke kávě.

 


Ingredience:
Malinová vrstva:
2 hrnky mražených malin
3 lžíce kukuřičného škrobu
1/4 hrnku studené vody
1/3 hrnku cukru
Těsto:
3 a 3/4 hrnku polohrubé mouky
1 a 1/4 lžičky sody bikarbony
1/2 lžičky soli
170gr rostlinného (vanilkového či bílého) jogurtu
1/4 hrnku mandlového, sojového nebo jiného rostlinného/ořechového mléka
1/2 hrnku + 2 lžíce oleje
1 a 3/4 hrnku bílého cukru
1 žíce vanilkového extraktu (nebo část cukru nahraďte vanilkovým cukrem)
1 hrnek nahrubo nasekané hořké čokolády

 


Postup:
Troubu předehřejte na 180°C a pekáček či zapékací mísu o velikosti cca 22 x 32 cm lehce vymažte tukem. V rendlíčku smíchejte všechny ingredience na malinovou vrstvu, promíchejte, dokud se škrob nerozpustí a poté přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte asi 5 minut, dokud směs lehce nezhoustne.
V míse smíchejte mouku, sodu bikarbonu a sůl. V jiné misce smíchejte jogurt, mléko, olej, cukr a vanilkový esxtrakt. Po částech prosejte mouku do mísy s tekutými ingrediencemi, promíchejte a asi hrnek těsta si odložte stranou. Zbylé těsto vlijte do pekáčku, rozprostřete na něj malinovou směs a posypte polovičním množstvím čokolády. Na čokoládu rozprostřete hrnek těsta, které jste odložili stranou a posypte ho zbývající čokoládou. Pečte asi 35 minut a před podáváním nechte plně vychladnout.

Koláče  |  
Ovocné  |  
V
KOMENTÁŘE
3

Martina

|  27. června 2015 v 12:32

děkuji Ti za recepty, hodně z nich čerpám :-), tyto řezy jsem také pekla do práce na oslavu narozenin, jen mě překvapila hustota těsta, raději jsem ho ještě naředila, zajímalo by mě jestli jsi měla také tento problém....

V

Veganotic

|  28. června 2015 v 21:27

Hmm, už jsem je delší dobu nedělala, ale problém jsem s tím myslím neměla. Možná nějaká více savá mouka? Každopádně dobře, že sis poradila :)

4

Vítek

|  19. ledna 2016 v 0:58

Také děkuji za recepty a přehlednost a potvrzuji hustotu těsta. Snažil jsem se to naředit, ale moc to nevyšlo. Uvidíme jak to bude chutnat - právě to chladne. :)

5

Maja

|  10. srpna 2016 v 18:58

Ja som robila tento recept presne podla receptu, a cesto bolo naozaj huste, co sa prejavilo aj na vysledku :) Ako pise Vitek a Martina v komentaroch vyssie, urcite by som druhykrat cesto nariedila alebo dala menej muky. Inak skvele recepty, dakujem velmi pekne! Vela podla nich robim. Toto je zatial jediny, co nevysiel.

6

Paula

|  20. února 2023 v 6:17

Tiež žiaľ musím potvrdiť, že cesto bolo veľmi husté a ťažko sa s nim pracovalo :( A teda výsledok nie je tým pádom úplne 100%...

PŘIDEJ KOMENTÁŘ