Skvělá Citrónovo Kokosová Bábovka

Sladké
Supermarket
Snídaně
Párty!

Jeden z mých nejoblíbenějších receptů. Kokosová bábovka s jemnou citrónovou chutí. Blýskněte se před návštěvou!

 


Ingredience:
1 a 2/3 hrnku cukru (krupice)
2/3 hrnku oleje
1 plechovka (400 gr) kokosového mleka
1/4 hrnku mandlového, sojového či jiného rostlinného/ořechového mléka
1/4 hrnku čerstvé citrónové šťávy
3 lzice nastrouhané citrónové kůry (ideálně z bio chemicky neošetřených citrónů)
2 lžičky vanilkového extraktu (nebo část cukru nahraďte vanilkovým cukrem)
3 hrnky polohrubé mouky
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžíce sody bikarbony
1 lžička soli
1 a 1/2 hrnku strouhaného kokosu (výborné aroma a plnou chuť má bio kokos)
moučkový cukr na posypání

Postup:
Troubu předehřejte na 180°C a větší formu na bábovku vymažte tukem a vysypte moukou. Ve velké míse smíchejte cukr a citronovou kůru a dobře proměte rukama. Poté přidejte olej, kokosové a mandlové mléko, citrónovou šťávu a vanilkový extrakt. Po dávkách přidávejte směs mouky, prášku do pečiva, sody a soli, po každé dávce dobře zamíchejte. Nakonec vmíchejte sušený kokos. Těsto vlijte do formy a pečte přibližně 1 hodinu (ke konci pečení udělejte text špejlí). Po vyndání z trouby nechte asi 10 minut chladnout ve formě, poté bábovku překlopte na pečící rošt, vyndejte z formy a nechte plně vychladnout. Podávejte pocukrovanou moučkovým cukrem.

V
KOMENTÁŘE
1

iv

|  8. srpna 2014 v 15:11

úplně skvělá!! díky za recept, chutnala všem z rodiny ;)

2

Magdalena

|  28. října 2014 v 22:27

Trochu jsem recept upravila, ale je úplně skvělá, všem nám moc chutnala! :)

3

Ola

|  8. března 2016 v 17:06

Fakt dobrá, podařilo se napoprvé.

4

Renáta

|  1. května 2016 v 15:36

Prosím o doporučení, čím nahradit kokos. Mléko ještě zvladnu, ale strouhany kokos by mě lehce přiotrávil. Děkuji za návrhy a doporučení

V

Veganotic

|  11. listopadu 2016 v 16:48

zkuste spíš nějaký jiný recept, na bábovku tu mám jeden i bez kokosu

5

Kordulka

|  7. září 2016 v 14:09

Dobry den, dava se prosim do babovky kokosove mleko cele - tuha i tekuta cast? Jinak moc dekuji za Vase paradni stranky. Porad podle Vas varim, jste skvela! :)

V

Veganotic

|  11. listopadu 2016 v 16:47

ano, celý obsah konzervy :)

6

lyly

|  8. ledna 2017 v 16:08

vyborna!!! chutila aj so spaldovej muky a agave sirupu namiesto cukru

7

Jana

|  1. května 2017 v 16:35

Upečeno na "Čarodějnice". Fakt je vynikající, ale trochu se mi drobí....

8

Markét

|  9. října 2017 v 14:13

Ahojky, nezkoušel někdo vyměnit cukr za med? A kolik? Díky moc za pomoc :) Markét

9

Mirka Stančíková

|  27. ledna 2018 v 15:08

Myslíte, že by bábovka šla udělat v bezlepkovém provedení? Nejsem si jistá, jakou mouku zvolit....Díky.

10

Daniela Nyvltova

|  28. března 2018 v 15:31

Ahoj! Babovka se upekla dobre, ale nevim jestli jsem neco udelala spatne, ale zda se mi takova trochu "mokra", drobiva a hlavne ta chut sody je velmi znat (i kdyz jsem trochu sody ubrala, nebot se mi to zdalo hodne sody uz hned ze zacatku). Recept zkusim znovu. Moc bych chtela docilit babovky, ktera by byla jako klasicka s vejcemi. A nedari se mi. Mimochodem, Vase website je uzasna a cerpam z ni mnoha inspiraci. Diky moc!

11

Daniela

|  10. dubna 2023 v 21:10

Já tedy musím souhlasit s předchozím komentářem, a to naprosto ve všem. Soda je hrozně cítit, jde to do hořka a není to vůbec dobré. Bábovka drobivá a mokrá je, pekla jsem ji hodinu, ale neměla jsem špejli, takže jsem ji prostě vytáhla v daný čas a hotovo... nevěděla jsem, jestli to nebylo tím, že byla nedopečená, ale zřejmě tedy ne... Hrnková metoda je fajn, ale 400 ml konzerva do toho moc nesedí, každý má hrnky jiné a já jsem neměla úplně velký hrnek, možná kdybych použila větší, bábovka by nebyla tak mokrá, nevím... Ráda dělám recepty podle této stránky, ale toto nedoporučuji. :-( Chystám se i na klasickou bábovku z této stránky, tak doufám, že to bude lepší.

PŘIDEJ KOMENTÁŘ