Plněné Portobello Klobouky

GlutenFree
Hlavní Jídla
Rychlé
Supermarket
K pečivu
Párty!

Portobello klobouky zapečené s tofu-sýrovou náplní.


Ingredience:
4 větší portobello žampiony
2 větší stroužky česneku, rozmačkané
150 g tofu natural
2 lžíce rajského protlaku
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce oleje
1 lžička oregána
1 lžička tymiánu
1/2 lžičky chilli papričky
3 lžíce sušeného droždí
50 g vegan sýru (Tavenýr, VeganLine apod.)

Postup:
Troubu předehřejeme na 190°C. Portobello oloupeme a vyřízneme jim nohy (mushroom violence!). Na trošce oleje dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Do misky dáme tofu, protlak, sojovou omáčku, sušené droždí, olej, osmahnutou cibulku a vegan sýr. Obsah misky rozmačkáme vidličkou do hrudkovité konzistence. Klobouky z vnější strany natřeme trochou oleje, vnitřek naplníme tofu směsí a také jí potřeme olejem. Dáme do trouby a pečeme přibližně půl hodiny, podle velikosti a "masitosti" žampiónů. Podáváme ihned.

V
PŘIDEJ KOMENTÁŘ