Bábovkový Zajíček

Sladké
Velikonoce

Jednoduchý zajíček z bábovkového těsta. Haf!


Ingredience:
1 a 3/4 hrnku hladké mouky
3/4 hrnku cukru
1 lžicka pečící sody
1/4 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky soli
1/4 hrnku ořechového nebo rostlinného bílého jogurtu (domácí nebo např. Provamel, Sojade, AlproSoya)
1 a 1/2 lžíce oleje
1/2 lžičky vanilkového extraktu
1/2 hrnku vody
1/2 hrnku (vanilkoveho) mandlového, sojového nebo jiného rostlinného/ořechového mléka
2 lžíce citrónové šťávy

Postup:
Troubu předehřejte na 180°C. Smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, sodu a sůl. Přidejte jogurt, olej, extrakt, vodu, mléko a citrónovou šťávu a jemně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily. Naplňte formu (nebo vlijte do pekáčku o vel. cca 20 x 20 cm) a pečte
ichejte mouku, cukru, prasek do peciva, sodu a sul. Pridejte jogurt, olej , extrakt, vodu, mleko a citronovou stavu a jemne promichejte, aby se vsechny ingredience spojily. Vlijte do formy na zajíčka (nebo do pekáčku o velikosti 20x20cm) a pečte cca 30 minut (či dle velikosti formy).
Podávejte s povařeným ovocem, šlehačkou a/nebo pudingem.

V
KOMENTÁŘE
1

Hedvika

|  25. března 2024 v 19:45

Neměla jsem formu na zajíčka, tak jsem to vlila do bábovkové formy, pekla jsem to asi hodinu, už to vypadalo, že těsto zůstane tekuté :( Myslím, že jsem dala moc sody a jogurtu, ale nejsem v pečení moc ostřílená, takže nevím. Někdo nějaké tipy? Nestalo se mi to poprvé. Jinak se bábovka nakonec docela povedla, byla trochu mokřejší. Doporučuji tam přihodit nějaký kokos, nebo kakao, samotné těsto je sice dobré, ale nějaká příchuť tomu dodá šmrnc :)

PŘIDEJ KOMENTÁŘ