Crash Hot Potatoes

GlutenFree
Hlavní Jídla
Rychlé
Supermarket

Skvělá a jednoduchá úprava brambor se spoustou koření a oleje ;). Čím kvalitnější bramory, tím bude výsledek samozřejmě lepší. Nejvíce se hodí menší kulaté nové brambory. Na jeden plech se vejde cca 9 středních kousků. Na fotce jsou brambory se sojovými řízečky Bonavita a nejlepší domácí sojanézou.

 




Postup:
Troubu předehřejte na 220°C. Brambory uvařte v osolené vodě do měkká (na zkoušku do nich píchněte vidličkou). Plech vymažte olejem nebo vyložte pečícím papírem a rozložte na něj uvařené brambory. Každou bramboru rozmáčkněte mačkadlem na brambory nebo třeba dnem sklenice. Přitlačte řádně, ale nerozmačkejte je úplně - i když placaté, brambory by měly zůstat více méně kompaktní, aby se daly dobře přenést na talíř. Rozmačkané brambory důkladně potřete olivovým olejem, posolte a posypte oblíbeným kořením - já mám ráda tymián, oregáno, pepř a sladkou papriku - vše dohromady nebo klidně každé zvlášť. Vložte do trouby a pečte na horním roštu asi 20 - 25 minut, dokud nejsou brambory na některých místech pěkně opečené.

 

V
KOMENTÁŘE
1

Aleksandr

|  17. března 2015 v 19:38

Tak jsem se dnes odhodlala k činu a taky jsem jednu ve1rku rajčat z dědovy letošned farody podle tve9ho ne1vodu usušila, vadapyjed moc dobře! Jen se chci zeptat, kde se majed skladovat? V lednici? Dedk za recept a za odpověď!:)

PŘIDEJ KOMENTÁŘ