Les Pommes de Terre de Kósa

GlutenFree
Rychlé
Supermarket
Párty!

Výborné jednoduché plněné brambory, které nás naučil náš kamarád lev salónů Kósa.
Množství orientační.




Ingredience:
větší dobré brambory (např. Anušky)
bílý rostlinný jogurt (domácí nebo např. AlproSoya, Provamel či Sojade)
olivový olej nebo rostlinné máslo (AlsanBio) nebo veganský mazací sýr (např. Cheezly)
čerstvě mletý pepř
sůl
větší množství čerstvých bylinek (Kósova varianta je koriandr)


Postup:
Omyté brambory uvařte téměř doměkka, rozpulte a půlky vydlabejte (ne úplně na slupku, nechte asi půl cm tenkou vrstvu brambory). Vydlabanou matérii dejte do mísy, smíchejte s olejem či rostlinným máslem, nasekanými bylinkami a dochuťte pepřem a solí. Touto směsí brambory opět naplňte, přelijte je olivovým olejem a zapečte (grilujte) v předem dobře předehřáté troubě.

V
KOMENTÁŘE
1

Rose

|  22. dubna 2018 v 23:17

Chutnají skvěle.

2

Juraj

|  18. února 2020 v 15:14

A kde je v postupe jogurt?

PŘIDEJ KOMENTÁŘ