Etiopská Kaše ze Žlutého Hráchu

GlutenFree
Hlavní Jídla
Supermarket
Jednoduchá kaše ze žlutého hrášku, inspirována etiopskou kuchyní. Ještě tak mít k tomu jejich chlebovou placku - injeru.

 

 
 
Ingredience:
3 hrnky + 2 polévkové lžíce vody
1 hrnek žlutého půleného hrachu
2 bobkové listy
2 lžíce olivového oleje
1/2 střední cibule, nakrájené najemno
2 stroužky česneku, rozmačkané
4 cm dlouhý kousek čerstvého zázvoru (doporučuji bio, má lepší chuť) nebo 1 lžička sušeného zázvoru
1/2 lžičky kurkumy
1 lžička soli

 
Postup:
Do hrnce dejte 3 hrnky vody, 1 hrnek hrášku a bobkový list. Přiveďte k varu a na středním plameni vařte asi 30 minut. Mezitím v pánvičce rozehřejte olej a asi 5 minut na něm opékejte cibulku. Přidejte rozmačkaný česnek, nastrouhaný zázvor a kurkumu a ještě asi minutu nechte osmahnout. Poté přidejte 2 lžíce vody, přikryjte a vařte asi 3 minuty. Tuto směs přelijte do hrnce s hrachem, přidejte sůl, zamíchejte a vařte další půlhodinu, dokud není hrášek téměř rozvařený. Dle potřeby podlijte troškou vody, nezapomeňte vyndat bobkový list. Ochutnejte a dochuťte dle chuti solí a čerstvě mletým pepřem.
 

 

V
KOMENTÁŘE
2

Markét (loathing)

|  8. září 2015 v 21:37

Dneska jsem si ji uvařila na večeři, místo kurkumy jsem dala směs kvalitní indie a saturejku a byla to fakt mňamka. Jo a raw pohanková snídaně, co znám z Veganotic blogu, je nejlepší snídaně ve vesmíru! Dík!!

3

O.

|  14. března 2016 v 13:09

Nejsem si jistá, pro kolik osob je tento recept (naštěstí pod fotko není napsáno "pro 4 osoby"), ale bylo to tak VÝBORNÉ, že jsem to zvládla celé sama a naráz. Bez pečiva, bez ničeho.. Jestli nepuknu teď, tak večer určitě ;) Dělala jsem přesně podle receptu a jídlo mě uchvátilo.. Vlastně jako zatím každé z těchto stránek vyzkoušené.. A souhlasím s Markér - raw pohanková snídaně je super. Děkuju.

4

Monika

|  3. srpna 2019 v 13:20

Zatím jsem nenarazila na opravdu dobrou slanou kaši, tuhle budu muset vyzkoušet. Já si dávám jen ty sladké z www.happy-power.cz

PŘIDEJ KOMENTÁŘ