Pizza di Patate - Bramborová Pizza

Tofu
Hlavní Jídla
Slané Pečení
Párty!

Variace na klasickou italskou bramborovou pizzu. Pizza těsto obložené brambory a cibulí? Karbohydráty obložené dalšími karbohydráty? To nemůže chutnat jinak než dobře!




Ingredience:
Těsto:
1 hrnek hladké celozrnné špaldové mouky
1 a 1/2 hrnku pšeničné hladké mouky
2 lžíce olivového oleje
1 a 1/2 lžičky sušeného droždí
1/2 lžičky soli
3/4 hrnku vlažné/teplé vody
Pizza:
3 střední nové brambory
čerstvý či sušený tymián a rozmarýn
1 střední (červená) cibule
125 ml bílého rostlinného jogurtu (domácí či např. Provamel, AlproSoya, Sojade)
1 lžíce sojanézy (domácí či kupovaná)
1 lžíce bílého misa prášku či 1/2 lžíce bílé miso pasty
1/2 lžíce citrónové šťávy
2 - 3 stroužky česneku
olivový olej
lahůdkové tofu (není nutné)


Postup:
Mouku smíchejte s droždím, solí a olejem, vlijte vlažnou vodu a zadělejte těsto. Nechte na teplém místě kynout 1 až 2 hodiny. Brambory nakrájejte na tenké plátky (ideálně na V-kráječi s ochranným kloboučkem, který prodával Horst Fuchs), dejte do mísy, nasolte a zalijte studenou vodou. Jogurt smíchejte se sojanézou, misem, citrónovou šťávou a rozmačkaným česnekem. Cibuli nakrájejte na tenké plátky.
Když je těsto vykynuté, předehřejte troubu na 220°C. Těsto válečkem vyválejte či rukama vymačkejte na pečícím papíře na placku velikosti plechu. Přenejte na plech a pomažte jogurtovou směsí. Brambory slijte, lehce opláchněte a poklaďte jimi pizzu (můžou se lehce překrývat). Zasypte bylinkami a cibulí, zakápněte olivovým olejem. Nakonec můžete navrch rozdrobit lahůdkové tofu. Pečte ve vyhřáté troubě asi 20 minut až půl hodiny.

V
PŘIDEJ KOMENTÁŘ