Skvělá Bircher Müsli Snídaně

GlutenFree
Sladké
Rychlé
Supermarket
Snídaně

Jeden rychlý tip na snídani či svačinku. Připravíte jí velmi jednoduše. Večer, než půjdete spát, nasypte do skleničky vrstvu (neměla by být silnější než 1 cm) ovesných vloček, přidejte trochu ořechů a chia semínek nebo použijte vaše oblíbené kupované müsli či domácí granolu. Tuto vrstvu pokryjte ovocem, nakrájeným na malé kousky (můžete použít i mražené i když sezóní čerstvé je samozřejmě lepší), které můžete dochutit kořením a bylinkami (např. skořice, zázvor, muškátový oříšek, čerstvá máta, meduňka...) a překryjte vrstvou jogurtu. Tento proces opakujte, tj. přidejte další vrstvu musli, ovoce a jogurtu, dokud nenaplníte celou skleničku. Pokud používám čerstvé "sušší" ovoce, celou směs ještě zaliji trochou rostlinného mléka. Skleničku zavřete a dejte přes noc do lednice. 

 
 
Ráno na vás bude čekat chutná vláčná snídaně. Vločky přes noc nasají vlhkost z jogurtu a ovoce (/mléka) a krásně za těch pár hodin v lednici změknou. Ráno už tedy jen popadnete plnou skleničku, lžičku a můžete vyrazit do světa.
 
V
KOMENTÁŘE
1

Petra

|  2. listopadu 2014 v 11:47

můžu se zeptat jakého obsahu jsou ty skleničky? dík

V

Veganotic

|  2. listopadu 2014 v 16:53
Dobrý den,

nemám je teď bohužel u sebe, ale jsou docela malé, řekla bych tak 200ml?

Zdravím

B.

2

Ivča

|  1. března 2015 v 22:01

ty sklinky jsou šikovný :-))) jogurtek udělám...už teď se na něj na ráno těším, jiný už nejíme:-)))

3

Misa

|  14. listopadu 2015 v 18:12

zaujimavy recept,len neviem, preco je v bezlepkovej sekcii, ked ovos obsahuje lepok.

V

Veganotic

|  25. listopadu 2015 v 10:38

Ahoj, co jsem zkoumala, tak celiaci oves konzumovat mohou, jde spíš o to, aby se jednalo o vločky nekontaminované pšenicí, ječmenem nebo žitem. Pokud vím, dají se sehnat i certifikované gluten free ovesné vločky, přičemž certifikace by měla zaručit právě tu nekontaminaci.

Závěry studií ukazují, že pacienti s celiakií mohou konzumovat oves. Jedinou podmínkou je konzumace nekontaminovaného ovsa pšenicí, ječmenem nebo žitem.

Zdroj: http://www.jimehlavou.cz/cz/alergie/Emag/DetailClanku/ic-183/oves-pro-celiaky-ano-ci-ne.html

Závěry studií ukazují, že pacienti s celiakií mohou konzumovat oves. Jedinou podmínkou je konzumace nekontaminovaného ovsa pšenicí, ječmenem nebo žitem.

Zdroj: http://www.jimehlavou.cz/cz/alergie/Emag/DetailClanku/ic-183/oves-pro-celiaky-ano-ci-ne.html

4

Ivana

|  18. ledna 2016 v 8:22

Děkuji za výborný recept. Už léta si dělám nejrůznější kaše, ovesné vločky...Ale toto je geniální - večer před prací nachystat a ráno jít! Vše za noc v lednici opravdu krásně provlhne a chutě se prostoupí, ovoce se rozvoní...no mňamka! Momentálně dávám tak 3x týdně :-)

PŘIDEJ KOMENTÁŘ