Eintopf Špagety z Jednoho Hrnce

Hlavní Jídla
Rychlé
Supermarket
Omáčky
Máte chuť na dobré těstoviny, ale jste líní připravovat omáčku? Pokud nemusíte polotovary (i když taková veganská Alnatura boloňská omáčka...hmm) a lenost nelze přemoct, je tu jednoduché a efektivní řešení. Uvařte těstoviny i omáčku dohromady v jednom hrnci! Opravdu to funguje. Žádné zázraky od tohoto jídla nečekejte, jednoduchou, rychlou a chutnou večeři však určitě ano. Recept pro 4 osoby.
 
 
 
 
Ingredience:
cca 350 gr těstovin (např. linguine)
1 konzerva krájených rajčat
1 (sladká) cibule
4 stroužky česneku
2 lžíce rajčatového protlaku
2 lžičky oregána
několik cherry rajčátek
několik sušených rajčat
pálivá paprička
několik (cca 15) lístků čerstvé bazalky
dvě hrsti baby špenátu
4 a půl hrnku zeleninového vývaru (nebo vody a dobrého bujónu, např. sypkého Alnatura)
olivový olej
pepř a sůl 
opečená dýňová a slunečnicová semínka k podávání
 
 
 
Postup:
Cibuli překrojte a nakrájejte na tenké proužky, česnek na tenké plátky, cherry rajčátka na čtvrtky. Do hrnce dejte vývar, přidejte vše ostatní kromě špenátu, přikryjte a přiveďte k varu. Když se vývar vaří, ztlumte na nízkou teplotu, odkryjte a vařte asi 8 minut. Nejméně každé dvě minuty promíchávejte, aby se těstoviny nepřipalovaly. Po 8mi minutách přidejte čerstvý špenát a vařte ještě přibližně další dvě minuty. Dochuťte pepřem a solí a podávejte s rukolou, opraženými dýňovými a slunečnicovými semínky, čerstvou bazalkou a čímkoli dalším chcete (vím např. o lidech, kteří každé těstoviny musí zkazit hromadou lahůdkového droždí, tsss...). 
 
 
Klasická rajčatová omáčka se vám zdá příliš nudná? Nevadí, co zkusit stejnou metodou třeba těstoviny s mrkví, celerem, tymiánem, žampiony a čočkou (uvařenou či konzervovanou)? brokolicí a cizrnou? bílou čokoládou a zelím? kdotodočetlažsemjeprase! možnosti jsou nekonečné :)
 
V
KOMENTÁŘE
1

Samy

|  6. června 2014 v 21:09

Výborné! Dnes jsem uvařila k obědu a je to velice zajímavá a nová chuť. :-) Děkuji za inspiraci.

2

Leny

|  17. června 2014 v 12:09

Mmmm bílá čokoláda se zelím, to musí být lahůdka! Prase je podle mě ten, kdo tohle vymyslel.. :-P Ale recept určitě vyzkouším!)) http://lenyvole.blogspot.cz

3

Veronika

|  19. června 2014 v 14:10

Naprosto výborné! A šíleně jednoduché na přípravu. Moc děkuji :-).

4

Táňa a Michal

|  24. července 2014 v 16:06

Super recept, a moooc dobry:-).Zařadili jsme do našeho jídelníčku jako TOP.

5

ShajaGen

|  1. srpna 2014 v 11:16

Skvělý recept! Díky za něj:)

6

panika

|  6. listopadu 2014 v 21:46

super recept, funguje to skvele, jenom pro mene kucharsky zdatne, jako jsem ja, dodam: testoviny po uvareni zustavaji v horke omacce, proto je lepsi ukoncit vareni o stupen pred preferovanou tvrdosti, aby mohly dojit do idealni tvrdosti.

7

Anwiel

|  22. listopadu 2014 v 17:51

Jelikož jsem z těch, co se v kuchyni zdržují pokud možno co nejméně, tak tento recept budu využívat opravdu často =) Bylo to tak jednoduché na přípravu, žádné neustálé míchání omáčka =D Děkuji!

8

Bubu

|  30. ledna 2015 v 19:32

Super, akorat nechapu, ze se testoviny davaji uz do studene vody, slepily se :/

13

Filip

|  7. září 2015 v 14:55

Haha, vzdyt ty testoviny jsou vajecne Panzani, Vy drndo. :)

V

Veganotic

|  8. září 2015 v 9:45

Drndu si nechte od cesty, jsou to 100% semolionvé bezvaječné linguine.

14

Miu

|  28. ledna 2016 v 10:43

Uvařit vše v jednom hrnci jsem se neodvážila - není pak omáčka hrozně vodová? Udělala jsem zvlášť a prima! Díky za recept.

V

Veganotic

|  7. března 2016 v 14:51

Když se dá správné množství, tak ne :) Každopádně dobré vědět, že to jde i zvlášť.

15

Adéla

|  7. června 2016 v 19:24

DObrý den, chtěla bych se jen zeptat. Těstoviny se mi po pár hodinách odležení ´´rozmočili´´. Jde tomu nějak předejít prosím?

PŘIDEJ KOMENTÁŘ