Jahodový ledový čaj s mátou

GlutenFree
Sladké
Nápoje
Rychlé
Supermarket
Snídaně
Párty!

Šejky a smoothies jsou super, občas jsou ale na letní počasí příliš syté a husté. Tenhle jahodový ledový čaj je to lepší z obou - svačinka, která příjemně osvěží, ale nezaplácne.

 

Recept v tomto případě ani není recept, jen orientační souhrn ingrediencí, protože nejlépe si nápoj samozřejmě uzpůsobíte dle vlastních chutí (kolik máty, jak silný čaj, jaký poměr čaje a jahod atd. atd.).

Co se týče zeleného čaje, můj oblíbený pro mixování s ovocem je Yogi Tea Green Balance s jemnou chutí citrónové trávy a peprmintu, který jahody příjemně ovoní, ale nepřebije jejich chuť. K dostání je např. v kamenných či internetových prodejnách Bioobchod.cz.

 

Ingredience:

čerstvé jahody

lístky máty

oblíbený (zelený, bílý) čaj

led

chia semínka

 

 

Postup:

Uvařte čaj a nechte ho vychladnout. Jahody omyjte, zbavte stopek a spolu s listy máty, čajem, a kostkami ledu je rozmixujte v mixéru (můžete použít i výkonný tyčový). Pokud chcete nápoj hustší a výživnější, přidejte do něj chia semínka (cca lžíci na sklenici) a nechte je chvíli nabobtnat (ev. je můžete rozmixovat přímo s jahodami). Dle chuti a sladkosti jahod můžete dosladit např. agáve sirupem, ale obvykle to není vůbec nutné. lDo sklenic dejte další led, přelijte čajem, ozdobte čerstvou mátou a vychlazené podávejte.

 

 

V
KOMENTÁŘE
1

Eliška

|  31. května 2015 v 22:01

Můžu se zeptat, kde si koupila tu sklenici?? :-)

2

Veganotic

|  4. června 2015 v 14:05

Ahoj,

sklenice je značky Quattro Stagioni a je z obchodu Butlers.

3

Adam

|  30. dubna 2018 v 16:08

Super ledový čaj

4

Katka

|  9. června 2019 v 21:27

Úžasný

PŘIDEJ KOMENTÁŘ