Jednoduchá Pohanka se Zeleninou

GlutenFree
Hlavní Jídla
Rychlé
Supermarket

Překvapení, pohanka může chutnat skvěle! Jednoduchý recept na chutné a lehké jídlo, které však bez problémů zasytí.
Uvedené množství je na 3 porce.

Ingredience:
3 cibule, nakrájené na tenčí proužky
1 větší lilek
1 větší cuketa
1 větší mrkev
2 stroužky česneku
1 červená paprika
1 pórek (a/nebo jarní cibulka)
čerstvá petrželka
asi 3/4 hrnku pohanky
1-2 lžičky sladké papriky
sůl a čerstvý pepř

 


Postup:
Na oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme česnek (rozdrcený nebo nakrájený na malé kousky), poté 1 vrchovatou lžičku červené papriky a necháme velmi krátce osmahnout. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, na menší kostičky nakrájený lilek a papriku. Podlijeme trochuou vody a pod pokličkou dusíme asi čtvrt hodiny (téměř do měkka). Poté přidáme na kostky nakrájenou cuketu, na kolečka nakrájený pórek či cibulku a dusíme ještě asi 5 - 7 minut.
Mezitím, co se připravuje zelenina, přichystáme pohanku. Dáme vařit dostatek zeleninového vývaru či osolené vody, když začne bublat, přidáme pohanku a minutu povaříme. Poté sundáme z ohně, přikryjeme poklicí a necháme asi 20 minut stát. Zcedíme, promícháme s hotovou zeleninou, posypeme čerstvou petrželkou a je hotovo!

V
KOMENTÁŘE
1

Veronika

|  10. listopadu 2014 v 20:49

Ahoj, dnes som varila podľa tohto receptu, len s tým rozdielom, že som zeleninu nedusila, ale grilovala na panvici (bez mletej papriky) a bolo to chutné :-) Veronika

V

Veganotic

|  22. dubna 2015 v 12:44

super :)

2

Andrea

|  16. dubna 2015 v 19:10

Zdravím, tento recept jsem vyzkoušela před dvěma dny a ještě dneska jsem si pošmákla, protože zeleniny byla hromada. Tentokrát jsem si dala místo pohanky, jelikož došla, široké rýžové nudle :) Mňamka. Hezký den.

V

Veganotic

|  22. dubna 2015 v 12:44

rýžové nudle jsou super nápad :)

3

Vendula Kalhausová

|  24. dubna 2016 v 21:45

pohanka s lilkem

4

Salma

|  15. dubna 2019 v 14:25

Tu pohanku prosím jakou? díky!

5

Marie Bártová

|  20. července 2021 v 6:35

Pohanku vařím již asi 60 let. Nejdříve ji na trošce oleje důkladně opražím, teprve potom zaleji vodou /vývarem/, okořením a když se asi 2-3 minuty vaří, dám hrnek do postele pod přikrývku. Takto připravená je sypká, ne kašovitá a vydrží pod dekou i několik hodin teplá.

PŘIDEJ KOMENTÁŘ