Soté se Zeleninou a Pekingksými Nudličkami

GlutenFree
Hlavní Jídla
Rychlé
Supermarket
Omáčky

Jednoduché jídlo k obědu či večeři, ideální na všední den.


Pro 4 osoby:

Ingredience:
120 g (1,5 balení) pekingských sojových nudliček Bonavita
1 lžíce sojové omáčky
1 větší cibule
2 větší sterilované okurky
150 g sterilovaných žampiónů
2 rajčata
1 lžíce kvalitního rajčatového protlaku
1 (červená) paprika
asi 1/3 pórku
200 ml sojové či jiné rostlinné/ořechové smetany (např. Provamel, AlproSoya či Oatly), můžete nahradit i rostlinným mlékem
olej
čerstvě mletý pepř
Zalivka:
ve 200 ml vody rozmícháme 4 lžíce sojové omáčky (Kikkoman), 1 lžičku cukr a 1 lžičku kukuřičného či bramborového škrobu

Postup:
Nudličky připravíme dle návodu (uvaříme ve vývaru). Vychladlé opepříme, pokapeme sójovou omáčkou a společně s nadrobno nakrájenou cibulí zvolna opečeme na oleji. Když začne cibule zlátnout, přidáme protlak, podusíme, vložíme spařená pokrájená rajčata (nebo jen nakrájená, kdo by se s tím dělal ;), papriku, pórek, na kostky nakrájené okurky, na plátky nakrájené žampiony. Zalijeme zálivkou a smetanou a vše krátce podusíme. Podáváme s rýží či quinoou.

V
PŘIDEJ KOMENTÁŘ