Třešňové Muffiny s Mandlemi

Sladké
Rychlé
Supermarket
Snídaně
Párty!

Třešňovo-mandlové muffinky s bílým jogurtem. Super na snídani, svačinu nebo letní výlet.



Ingredience:
2 hrnky polohrubé mouky
1/3 hrnku cukru (část může být vanilkový cukr)
2 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžiča pečící sody
špetka soli
1/3 hrnku oleje
3/4 hrnku mandlového, sojového či jiného ořechového/rostlinného mléka
170 gr bílého nebo vanilkového rostlinného jogurtu (domácí ořechový nebo kupovaný Sojade, Provamel či AlproSoya)
pár kapek kvalitního mandového extraktu (pokud seženete jen esenci, raději jí nepoužívejte)
1 lžička vanilkového extraktu
1 hrnkek mandlových lupínků (mandle nakrájené na tenké plátky)
2 hrnky čerstvých vypeckovaných půlek třešní


Postup:
Troubu předehřejte na 200°C a formu na muffiny vymažte tukem a vysypte moukou nebo vyložte papírovými košíčky. Ve větší míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, pečící sodu a sůl. Ve středu směsi vytvořte důlek a vlijte do něj olej, mléko, jogurt a extrakt. Dobře promíchejte vařečkou, přidejte  1/2 hrnku mandlových lupínků a všechny třešně. Opět lehce promíchejte. Těstem plňte košíčky asi do 3/4 objemu. Na vršky muffinů rozdělte zbylé mandle a lehce je vtlačte do těsta. Pečte přibližně 18 - 20 minut. Po vyndání nechte chvíli chladnout ve formě, poté přendejte na pečící rošt.

Mufiny  |  
Ovocné  |  
V
PŘIDEJ KOMENTÁŘ