Grilované Portobello Burgery
Šťavnaté a "masové" grilované klobouky hub portobello jsou skvělou náplní do burgerů.
Postup je velmi jednoduchý - klobouky očistěte, vyřízněte nohu a nechte co nejdéle marinovat v lednici v těsně uzavřeném sáčku či nádobě. Na marinádu lze použít cokoli dle vaší chuti a fantazie, já mám nejradší směs
- oleje
- rozmačkaného česneku
- citrónové šťávy
- sojové omáčky (Kikkoman)
- javorového sirupu
- koření (tymián, čerstvě mletý pepř, červená paprika)
Když jste připraveni k akci, vyjměte klobouky z marinády, nechte trochu okapat a grilujte na rozpáleném grilu po obou stranách cca 8 minut (samozřejmě kontrolujte, jestli se nepálí). Můžete také grilovat na 200°C v předem předehřáté troubě či péct pod grilem - spirálou, v tom případě klobouky často přelévejte marinádou. Podávejte jako náplň do burgerů s čerstvou zeleniou, opečenou cibulkou a nejlepší sojanézou.